Hoe belangrijk is het slagingspercentage?

Wanneer je opzoek bent naar een goede rijschool, kun je naar het gemiddelde slagingspercentage kijken. Wanneer een school echt hele lage cijfers heeft, kun je wellicht beter naar een andere rijschool gaan. Maar de hoogte van het slagingspercentage is niet alles bepalend. Er spelen namelijk meer factoren mee. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Nijkerkerveen? En welke factoren spelen nog meer mee bij het halen van een rijbewijs?

Gemiddeld slagingspercentage Nijkerkerveen

Wat is het gemiddelde van het mensen dat voor hun rijbewijs slaagt in Nijkerkerveen? Deze gegevens zijn wellicht lastig vast te stellen. Rijschoolgegevens.nl heeft gegevens van rijscholen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het CBR. In Nijkerkerveen zijn dit twee rijscholen: Jan Gerritsen Mottorrijschool en Rijschool Aart. Het slagingspercentage van beide rijscholen ligt tussen de 56 en 60 procent. Bij een herexamen ligt dit tussen de 80 en 90 procent. Dit is het gemiddelde van de laatste vier kwartalen. Na elk kwartaal worden de gegevens ververst.

Kansen voor het slagen van een examen

Bind je echter niet vast aan het slagingspercentage van een rijschool. Jouw kans om voor een rijexamen te slagen, is afhankelijk van veel meer factoren. Denk aan de lesmethode, de instructeur en het aantal lessen die je gehad hebt. Daarbij hangt jouw persoonlijke situatie hier ook mee samen. Pik je het snel op of heb je last van faalangst? Deze factoren spelen ook mee. De verscheidenheid aan kandidaten en het soort auto – schakelen of automaat – zijn tevens van invloed op het slagingspercentage. Houd er rekening mee dat je met het nemen van rijlessen als uitgangspunt hebt om goed en veilig te leren rijden. Je moet niet zo snel mogelijk je examen aan willen vragen. Doe dit pas wanneer je rijinstructeur aangeeft dat je er ook daadwerkelijk klaar voor bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *