Rijexamens gaan meestal door in hitteDe temperatuur stijgt vandaag en morgen tot boven de dertig graden in Nederland. De examens bij het CBR gaan deze dagen door, met eventuele uitzonderingen.

Bij de theorie-examens en de examens in voertuigen kunnen we gebruik maken van een systeem van klimaatbeheersing, zoals airco. Bij de examens op voertuigen kan de tropische hitte een probleem worden. Dat geldt met name voor de motorexamens voertuigbeheersing (AVB). Die worden afgenomen op een afgesloten terrein. Daar kan de temperatuur extra stijgen bij een ondergrond met asfalt en het ontbreken van schaduw.

Als een examinator het in extreme omstandigheden niet verantwoord vindt om een examen af te nemen, kan hij besluiten om het uit te stellen. De kandidaat kan zijn examen dan inhalen zonder extra kosten.

Bij rijtesten komt het nog wel eens voor dat een klant met een oude auto zonder airco komt. In dat geval kunnen de ramen worden geopend. Bij ondragelijke hitte kan de rijtestdeskundige tot uitstel besluiten.

Zie: Wanneer wordt een rijexamen uitgesteld.

Bron: CBR.nl

Foto: Premium foto van Freepik.com onder licentie gekocht.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *