Belangrijk bij het kiezen van een goede rijschool is om kritisch te zijn. Er zit namelijk veel verschil in prijs en kwaliteit tussen alle rijscholen. Natuurlijk wil je weten hoe de rijschool te werk gaat, hoe de lessen zijn opgebouwd en of hun werkwijze bij jou past. Welke vragen kun jij jezelf stellen bij het maken van een keuze? Waar moet je rekening mee houden?

Welke vragen kun je stellen?

Ten eerste is het belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over (de werkwijze van) de rijschool in Nijkerkerveen. Bijvoorbeeld:
– Is het mogelijk om een les in te halen als er af wordt gezegd? Welke afspraken zijn er als een les uitvalt?
– In wat voor soort auto ga ik rijden? Is dit een vaste lesauto?
– Krijg ik les van dezelfde instructeur? Hoe gaat deze te werk? Kan ik met deze persoon overweg? Zal deze meerijden tijdens het eindexamen?
– Hoe zijn de lessen opgebouwd? Hoeveel moet ik er ongeveer nemen?
– Wat voor pakketten biedt de rijschool aan? En hoe duur zijn deze?

Waarschijnlijk heb je nog wel veel meer vragen. Het beste is om eerst online te kijken. Wanneer je een of enkele rijscholen hebt gevonden, kun je het beste contact opnemen om kennis te maken en je vragen te stellen (indien deze nog niet via de website zijn beantwoord).

Waar moet je nog meer op letten?

Om een idee te krijgen van het aantal geslaagden bij de rijschool kun je naar het slagingspercentage van de rijschool kijken. Deze kun je vaak wel online vinden. Indien je voor een kleine rijschool kiest, kun je controleren of de rijinstructeur bevoegd is om les te geven. Je kunt vragen naar een WRM-certificaat, maar dit kun je ook inzien via www.ibki.nl. Vergelijken de prijzen van verschillende rijscholen in de buurt. Een les kan 45, 50 of 60 minuten duren. Houd hierbij rekening met de kwaliteit. Houd de rijinstructeur je voortgang bij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *